Головна » 2010 » Жовтень » 6 » Чернігівський народний хор взяв участь в урочистостях з нагоди 146-річчя від дня народження М.М.Коцюбинського. Фото
13:18
Чернігівський народний хор взяв участь в урочистостях з нагоди 146-річчя від дня народження М.М.Коцюбинського. Фото
17 вересня з нагоди 146-річчя від дня народження М.М.Коцюбинського керівництво області та міста, представники громадськості взяли участь в урочистому мітингу на могилі письменника на Болдиній горі.
Символом українства, зразком людяності, до якого вже багато поколінь літераторів прагнуть дотягнутися, дорівнятися, дорости назвав Михайла Коцюбинського голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.
 Прожив Михайло Коцюбинський в Чернігові лише 15 років, але саме в цей час написані кращі твори, які стали світовою класикою: "Фата моргана”, "Дорогою ціною”, "Цвіт яблуні”, "В путах шайтана”, "Під мінаретами”, "Для загального добра”, "Сон”, "На острові”, "Тіні забутих предків”, "Що записано в книгу життя”.
Саме на тому місці де мешкав видатний письменник зараз існує літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського.
Вже традиційно кожен рік у цьому музеї-заповіднику відбувається урочисте вручення премії ім. М.Коцюбинського діячам культури Чернігівщини та України у номінаціях «Поезія», «Проза», «Народознавство», «Театральне та музичне мистецтво».
З вітальним словом до присутніх звернувся заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, який привітав цьогорічних лауреатів та вручив почесні нагороди – дипломи і медалі митцям, які доклали багато творчих зусиль для популяризації української культури. Зокрема, у своєму вітальному слові він зазначив, що за традицією кожне нагородження стає справжнім святом української духовності та культури, викликає неабияку зацікавленість у літературно-мистецьких колах всієї України. Це вже дев’ятнадцяте покоління літераторів, художників, народних митців, краєзнавців, удостоєних цієї високої нагороди. 

Фото: Воробей Валентин

Переглядів: 743 | Додав: admin | Теги: народний хор, М.Коцюбинський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Календар

«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Опитування

Як Ви оцінюєте діяльність Чернігівського народного хору
Всього відповідей: 29

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0